Cum îngijești corect mobila din MDF și PAL

Dragul nostru client sau potențial client,

Pentru a ne asigura că te vei bucura mult timp de noul tău mobilier, îți oferim cateva informații utile cu privire la îngrijirea și întreținerea corespunzătoare.

PAL-ul și MDF-ul sunt materiale foarte populare în ultima vreme, folosite în combinație sau/și separat la producerea mobilei. Ambele sunt produse obținute prin presarea unor așchii tocate din lemn, lipite între ele cu diverși adezivi. Diferența între ele fiind doar densitatea acestora. Astfel MDF-ul clasîndu-se pe o treapta mai superioară, respectiv avînd și o rezistență mai mare la umezeală.

Pentru a te bucura cat mai mult timp de acest tip de mobilă, trebuie să respecți următoarele reguli:

  1. Ferește-le de contactul direct cu apa, și urmărește nivelul de umezeală și temperatură din interior. Folosiți sistemele de ventilare și aerisire a spațiilor ( fie că este vorba de bucătărie, sau sala de baie).
  2. Praful se sterge cu ajutorul unor lavete moi din bumbac sau microfibră pentru a nu risca apariția unor zgîrietări pe suprafețe.
  3. Soluțiile de curățat NU trebuie aplicate direct pe mobilă, ci pe laveta cu care vor fi șterse. Folosim soluții din comerț special concepute pentru mobila din melaminat (cum ar fi Pronto, Sano, ). Evităm soluțiile pe bază de alcool, amoniac sau acetonă.
  4. Întotdeauna îndepărtează petele sau murdăria de pe mobilă cat mai repede posibil.
  5. Pentru curățarea petelor, cea mai simplă soluție este amestecul dintre apă și săpun. Atenție: însă nu umeziți excesiv suprafețele, deoarece placa de PAL se poate umfla, iar canturile se pot deslipi. După curățare, suprafața se șterge cu o cîrpă uscată pentru a nu rămîne urme.
  6. Întotdeauna ai grijă să ștergi repede zonele care se umezesc des: în jurul chiuvetei, zonele unde mobila este umezită din cauza aparatelor de gătit cu aburi.
  7. Mobila cu suprafețe mate poate fi ștearsă cu o lavetă ușor umezită, iar cele lucioase cu o soluție pentru geamuri, ÎNSĂ fără alcool. Tot soluția pentru geamuri ne ajută să luptăm cu petele de grăsime (în special la bucătărie), pentru că este un bun degresant.
  8. În cazul în care ai achiziționat recent mobilier cu fronturi din MDF, este indicat ca timp de 15 zile de la îndepărtarea foliei protectoare, să nu ștergi suprafețele lucioase, astfel eviți zgîrierea lor.